Semena na klíčení jsou moderní továrnou na zdraví

Klíčky lze označit za ideální potravinu obsahující vitamíny, minerální látky, stopové prvky, antioxidanty, enzymy, aminokyseliny, nukleovou kyselinu. Enzymy jsou považovány za velmi efektivní katalyzátor veškerých chemických procesů v živém organismu. Neobejde se bez nich správné trávení, regenerativní a metabolické procesy. Mají vliv na posílení imunity.
příloha korejské republiky.jpg

Pozor, začínáme s domácím klíčením

Klíčit lze v podstatě kdykoliv a kdekoliv doma. Tělo bude vděčné za přísun důležitých výživných látek. Pozitivní zajisté je, že je klíčení snadné, levné a především zdravé. Zejména možná pro začátečníky může být svízelem, která semena na klíčení jsou vhodná. Stejně tak za jakých podmínek je tento proces nejlepší.

Důležité je zakoupit kvalitní semena na klíčení a zároveň si můžete vybrat z široké nabídky sortimentu. Současně v nabídce naleznete i vhodnou nádobu na klíčení, která usnadní práci a má efektivní účinek, že je eliminováno riziko vzniku plísně v rámci proplachování klíčků. Rozhodně se vyplatí si nádobu pořídit. Však ji mnohokrát využijete. Věřte, že klíčení si zamilujete.

Postup je jednoduchý. Zakoupená semínka je zapotřebí namočit, aby byla zhruba na jeden centimetr ponořená do vody. Ideální takto nechat přes noc a ráno vodu slít. Podstatná je čistota a také dostatečné pravidelné proplachování. Pro klíčení je ideální pokojová teplota. Může být denní světlo, ale vyhnout se místu, na které svítí přímo slunce. Pokud však zvolíte tmavší místo, jedná se o nejefektivnější variantu.
klíčky v polévce.jpg

Jaké je využití klíčků v kuchyni?

Ideální je konzumace klíčků v syrovém stavu, kdy tak získáte nejvíce výživných látek, které v sobě ukrývají. Můžete klíčky použít do salátů, na chleba, do pamazánek. Použít můžete i v případě výroby domácího smoothie, do jogurtu nebo do tvarohu apod. Lze je však přidat i do polévky, do omáčky, k masu, do rizota či těstovin.